Na zestiende (!) zege in Zwitserland wil Peter Sagan straks ook elders uitpakken: "Er komen veel belangrijker dingen aan"

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties
Na zestiende (!) zege in Zwitserland wil Peter Sagan straks ook elders uitpakken: "Er komen veel belangrijker dingen aan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Zwitserland is gestart en dus heeft Peter Sagan weer mogen vieren. Elk jaar is het van dat. Sagan troefde sprinters als Gaviria en Matthews af en is stilaan klaar voor de Tour. En wees gerust: daar wil de wereldkampioen ook opnieuw oogsten.

Peter Sagan en Bora-Hansgrohe hadden een goed uitgekiemd plan om de eerste rit in lijn in Zwitserland naar hun hand te zetten. "Dat rondjesmalen had zo zijn voordeel. Tijdens de eerst en tweede lus kon ik rustig nadenken overd e tactiek die we in de finale zouden aanwenden. We besloten volle gas te geven op die ultieme beklimming, om het peloton zoveel mogelijk uit te dunnen en de andere sprinters het knap lastig te maken."

En zo geschiedde. Degenkolb, Démare, Greipel, Colbrelli en Kristoff gingen allen overboord. Dan was het aan Sagan om het af te maken. "Er kwamen nog wel wat aanvallen, maar de ploeg organiseerde zich goed en pakte alles op tijd terug. Gaviria begon op 350 à 400 meter van de finish. Da's vroeg, vond ik. Ik kwam er nipt over. Het zal me nu iets relaxter door de komende dagen loodsen."

BUSINESS AS USUAL

Ongetwijfeld zal het nog een fijne Ronde van Zwitserland worden voor Sagan, met de talrijk aanwezige Slovaakse supporters. "De groep dikt nog verder aan. De meesten gaan straks ook naar de Tour." Het hoge woord is eruit. Want Sagan wil natuurlijk niet enkel in Zwitserland winnen. "Er komen veel belangrijker dingen aan. Het nationaal kampioenschap. De Tour. Business as usual. Ik word het stilaan allemaal gewoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties