Sagan deze keer wel geklopt in Zwitserland, Italiaan van Bahrein-Merida blijft hem en Gaviria voor

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sagan deze keer wel geklopt in Zwitserland, Italiaan van Bahrein-Merida blijft hem en Gaviria voor

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het kan niet alle dagen feest zijn, zelfs niet voor Peter Sagan. Er werd vandaag opnieuw gesprint in de Ronde van Zwitserland. Deze keer moest de wereldkampioen het afleggen tegen Sonny Colbrelli.

De derde etappe in de Ronde van Zwitserland bracht het peloton naar Gansingen. In de plaatselijke ronden daar lagen enkele kuitenbijters te wachten. Watson en Zaccanti verwierven net als gisteren een plekje in de vlucht. Dit keer kregen ze het gezelschap van Gellier. Het drietal had slechts een kwartier koers nodig om weg te geraken.

Met slechts drie renners voorop moesten de favorieten zich geen zorgen maken. Het trio kreeg een maximale voorsprong van iets meer dan zes minuten. Het verschil ging toch snel weer naar beneden. Zaccanti stelde zijn bergtrui veilig en Watson deed het nodige voor zijn zwarte sprinttrui. Nadien moest diezelfde Watson voorin wel als eerste lossen.

DEMARE DOET NIET MEE

Eens de kloof met de leiders overbrugbaar was, ging Juul-Jensen ervan door. Hij ging op en over Watson en sloot aan bij Zaccanti en Grellier. Opnieuw drie leiders dus en die hadden op 15 km van de aankomst nog een voorsprong van zo'n veertig seconden. In de groep der favorieten hing Arnaud Démare er maar wat aan. De Fransman zou opnieuw niet meedoen voor de winst.

VERSNELLING SAGAN

Bij Quick-Step wisten ze zich wel weer mooi te positioneren met onder andere een actieve Gilbert. Op negen km van de finish was het verhaal van de drie leiders uitgezongen. Sagan pakte op een lastige strook uit met een eerste versnelling. Hij deed de concurrentie pijn, maar de meesten klampten wel aan. Een belangrijke naam had het wel moeilijk: Alexander Kristoff.

Een aanval van Soren Kragh Andersen en een ultieme poging in de slotkilometer van Vichot werden tenietgedaan. Het werd een spannende sprint tussen Colbrelli, Sagan en Gaviria. De sprinter van Bahrein-Merida, die zelf had aangezet, haalde het nipt. Stefan Kung van BMC behoudt de leiderstrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties