Sky-renner moet ondanks uitstekende vorm niet hopen: "Froome is onze absolute kopman"

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Sky-renner moet ondanks uitstekende vorm niet hopen: "Froome is onze absolute kopman"
Foto: © photonews

Geraint Thomas was duidelijk de sterkste man bij Team Sky in de Dauphiné. Dat de Brit de rittenkoers op zijn naam kon schrijvens, is mooi meegenomen. Op meer hoeft Thomas echter niet te hopen. Froome is de enige kopman voor de Ronde van Frankrijk, maken ze bij Sky duidelijk.

"Froome is onze absolute kopman", zegt sportdirecteur Servais Knaven in HLN. "Er is geen plan B. Onze hele voorbereiding draait om Froome. We gaan ervan uit dat hij gewoon de Tour rijdt. We doen met hem alle verkenningen van de etappes."

NOG NOOIT GELUKT

Allemaal goed en wel, maar Thomas hoopt ongetwijfeld zelf eens zijn kans te gaan. "Hij is een heel goede renner die de potentie heeft om een goed klassement te rijden. Helaas is dat door omstandigheden nog nooit gelukt. Hij valt vaak, dat is het frustrerende voor hem. Hij houdt altijd wel de motivatie om weer gewoon klaar zijn."

Thomas bevestigt dat hij in de toekomst het kopmanschap wil opeisen. Of dat nu bij Sky is of ergens anders. "Ik wil inderdaad een leider zijn. Ik heb daar met Dave Brailsford al over gesproken. Hopelijk geraken we er in de komende weken wel uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties