Tal van toppers hopen op zelfde erelijst dan Nibali en Majka te staan

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Tal van toppers hopen op zelfde erelijst dan Nibali en Majka te staan
Foto: © photonews

De Dauphiné en de Ronde van Zwitserland gaan met de meeste aandacht lopen, maar de voorbereiding naar de Tour loopt voor sommigen ook langs de Ronde van Slovenië. Dit jaar presenteert men in Slovenië een sterk deelnemersveld met een heel aantal toppers, met ook de Belg Ben Hermans die kan verrassen.

Dat belooft vuurwerk te geven. Temeer omdat het in de Ronde van Slovenië ook vaak klimmers boven is. Vinccenzo Nibali en Rafael Majka wisten de koers al te winnen. Majka deed dit vorig jaar nog. Op de eerste dag is het nog aan de sprinters, maar nadien is het vooral klimwerk. Afsluiten doen we met een individuele tijdrit.

TOPSPRINTERS AANWEZIG

Een korte openingsrit doet kortstondig buurlanden Oostenrijk en Hongarije aan. De enige klim in deze rit ligt ver van de aankomst. In principe zal er dus gespurt worden en dat tussen vier topsprinters. Kittel, Cavendish, Groenewegen en Caleb tekenen allemaal present. In de tweede etappe is het ook nog mogelijk om na de beklimming terug te keren.

De volgende twee dagen is het dan echt aan de klimmers. In Kamnik ligt de finish wel pas na een afdaling. In de tijdrit van 21,5 km naar Novo Mesto kan er ook nog één en ander bewegen. Vooral Primoz Roglic zal hiernaar uitkijken.

AFSLUITENDE TIJDRIT

De Sloveen hoopt ongetwijfeld om dan de puntjes op de i te zetten en de eindzege in eigen land te pakken. De renner van LottoNL heeft dit jaar een stap vooruit gezet met eindzeges in het Baskenland en Romandië. Of zijn ploeg sterk genoeg is, is een andere vraag. De concurrentie komt onder meer van titelverdediger Majjka. Kan de Pool een voorsprong nemen die groot genoeg is met het oog op de afsluitende tijdrit?

Uran is wellicht de beste klimmer in dit deelnemersveld en kan bergop redelijk wat schade aanrichten. Ook in zijn geval kan de tijdrit nog voor twijfels zorgen. Wie zeker een goede tijdrit in de benen heeft, is onze landgenoot Ben Hermans. De BMC-renners was in de Giro in het slot aan de betere hand en kan in Slovenië zijn vorm misschien nog wat opvijzelen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties