UCI voert de druk op maar Lotto-Soudal totaal niet onder de indruk

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
UCI voert de druk op maar Lotto-Soudal totaal niet onder de indruk

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De speedgel die Lotto-Soudal gebruikte in de ploegentijdrit van de Dauphiné zorgt voor ophef. Bij de UCI zijn ze er alvast niet mee opgezet. Dat is gebleken uit een telefoontje naar Marc Sergeant, maar de sportieve manager van Lotto bijt van zich af.

Jean-Christophe Péraud, manager materiaal en strijd tegen mechanische fraude bij de UCI, had Sergeant opgebeld om zijn bezorgdheid over te brengen. "Hij had de foto's gezien van de witte bolletjes op de benen van onze renners. Hij zei het niet ethisch te vinden dat renners iets aanbrachten op de huid om sneller te rijden", licht Sergeant toe in HLN.

VORTEXPAK SKY

De sportieve baas van Lotto weerlegde die stelling meteen. "Ik heb hem gezegd dat Sky vorig jaar met een speciaal vortexpak de tijdrit in de Tour reed en dat dit ook kon. En dat we volgende keer modder op de benen van de coureurs gaan gooien. Gaat de UCI dan ook moeilijk doen?"

In elk geval is Lotto niet van plan om te stoppen met het gebruik van de bewuste gel. "Er is nog maar zo weinig gel gemaakt dat we die in Zwitserland niet bij hadden. Maar in de Tour gebruiken we de gel opnieuw. Waarom niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties