Alejandro Valverde stelt eindzege in Franse rittenkoers veilig na echte thriller
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Alejandro Valverde stelt met tweede plek in slotrit eindzege in Route d' Occitanie veilig

Alejandro Valverde stelt eindzege in Franse rittenkoers veilig na echte thriller

Alejandro Valverde heeft in zijn aparte voorbereiding in de Route d' Occitanie getoond toch over een goede vorm voor de Ronde van Frankrijk te beschikken. Valverde begon als leider aan de slotdag en gaf de eindzege niet meer in handen. Al was het wel spannend. De Fransman Roux won de laatste rit.

Met een lange onderneming ging het naar de Pic de Nore, een col van eerste categorie. Sky nam op deze klim het commando in dienst van zijn kopman Elissonde. Angel Maté, Luis Léon Sanchez en Valverde waren allen bij de les. De renners moesten zware windstoten trotseren. Valverde en Sanchez wisten daar wel raad mee en rukten zich los.

KLOOF TENIETGEDAAN

De twee reden bijna twee minuten weg, maar door het werk van Groupama-FDJ werd die kloof tenietgedaan. De Franse ploeg werd hiervoor maximaal beloond, want Anthony Roux wist in de laatste meters Valverde nog te remonteren. Valverde sprintte wel nog naar de tweede plaats, waardoor hij ook zeker was van de eindwinst.

Valverde kon zich immers niet permitteren van een gaatje te laten vallen. In het algemeen klassement had hij immers een bonus van slechts twee seconden op Daniel Navarro. Die bleven ook na de laatste rit dus op het bord staan. De derde plaats in de eindstand is voor de Fransman Elissonde. Hij eindigde op zeven seconden van Valverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties