Analyse Moet Van Aert blijven waar hij is of niet? De pro's en contra's op een rijtje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Moet Van Aert blijven waar hij is of niet? De pro's en contra's op een rijtje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert kan de komende drie seizoenen 1 miljoen euro per jaar opstrijken. Althans, als hij bij Veranda's Willems-Crelan blijft, want dan wordt Carrefour de nieuwe grote sponsor van de ploeg van Nick Nuyens. De pro's en contra's voor Van Aert op een rijtje.

Voordelen

Financiële zekerheid

Als jonge renner - Van Aert is nog altijd maar 23 - primeert het sportieve, toch is het financiële plaatje ook niet onbelangrijk. Een verdubbeling zijn salaris is een blijk van vertrouwen en toch ook mooi meegenomen. Al moeten we zeggen dat in het geval van Van Aert in het veld blijven ook een aardige stuiver oplevert. Maar de wereldkampioen veldrijden wil zich absoluut bewijzen op de weg. 

Stabiele omgeving

Een nieuwe verbintenis tot 2021 betekent ook dat de komende drie seizoenen bij Veranda's Willems-Crelan alles in het teken van Wout Van Aert staat. De kopman bij uitstek, aangezien hij de afgelopen maanden bewezen heeft wat hij in petto heeft. 

Cominbatie cross-weg

Van Aert gaat ook volgend seizoen voor dezelfde (succesvolle) aanpak als de afgelopen maanden. De Lillenaar zal normaal gezien beperkt snoeien in zijn veldritseizoen, maar de nodige rustpauzes inlassen om fris aan de start van het voorjaar van 2019 te verschijnen.

Indien Van Aert de overstap naar een WorldTour-team waagt, zal hij wellicht in een groot deel van zijn crossprogramma moeten schrappen. 

Nadelen

Geen WorldTour

Het feit dat Van Aert tot 2021 zou vastliggen bij de formatie van Nick Nuyens betekent ook dat hij de komende jaren niet altijd zeker is van zijn plekje in de WorldTour-koersen. Al zullen heel wat Vlaamse wedstrijden natuurlijk erg happig zijn om zijn team een wildcard te geven. 

Zolang Nuyens en co niet zeker zijn van een WorldTour-status - en dat zit er nog niet meteen aan te komen - zullen we Van Aert in bepaalde koersen, rittenwedstrijden of de Grote Rondes niet zien. 

Bijleren

Voor Van Aert is een stap hogerop ook een prima kans om bij te leren op een hoger niveau. Een nog aantrekkelijker programma, betere omkadering en uitmuntend materiaal. Laat dat laatste net hetgene zijn waar de drievoudige regenboogtrui in het veld enkele keren woorden over had met grote baas Nuyens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties