Opvallend: Belgische wielerbond denkt aan eigen ploeg rond 18-jarig Belgisch supertalent

Redactie
| 6 reacties
Opvallend: Belgische wielerbond denkt aan eigen ploeg rond 18-jarig Belgisch supertalent
Foto: © photonews

Remco Evenepoel is ongetwijfeld één van de grootste fietstalenten van ons land. Overal waar hij aan de start komt, lijkt de 18-jarige Vlaams-Brabander de concurrentie aan flarden te rijden. Maar de vraag is: zien we hem op het WK in Innsbruck als belofte of als junior.

Wat zo goed als zeker is: op 1 augustus wordt het Belgische supertalent prof bij het Amerikaanse Hagens Berman-Axeon, waar Axel Merckx de plak zwaait. Althans, als de UCI daar geen stokje voor steekt, want in principe kan een renner slechts prof worden vanaf zijn 19 jaar. En die leeftijd bereikt Evenepoel pas eind januari 2019. 

Al maakte de UCi reeds een uitzondering voor dat andere toptalent, de Brit Tom Pidcock. Indien Evenepoel prof wordt, mag hij eind dit jaar deelnemen aan het WK bij de beloften, waar hij een belangrijke schakel kan worden voor Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) die de laatste weken hoge ogen gooit bij de beloften. 

In 2020 naar Lefevere

Belgian Cycling zou Evenepoel volgens HLN echter liever bij de junioren voor de regenboogtrui willen zien gaan. Bovendien denkt de Belgische wielerbond er aan om een eigen beloftenploeg uit te bouwen voor Evenepoel, waarvan bondscoach Kevin De Weert de begeleider zou zijn. In 2020 zou Evenepoel in principe voor de Quick-Step Floors ploeg van Patrick Lefevere moeten aantreden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties