Ex-renner en journalist over Froome: "Wat. Een. Teringzooi" en "Hoe zouden Ulissi en Petacchi zich nu voelen?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Ex-renner en journalist over Froome: "Wat. Een. Teringzooi" en "Hoe zouden Ulissi en Petacchi zich nu voelen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vrijspraak van Chris Froome heeft natuurlijk heel wat reacties teweeggebracht binnen en buiten het peloton. Ex-renner en journalist Thijs Zonneveld vindt het een hele teringzooi.

AD-journalist Thijs Zonneveld ventileerde zijn mening op sociale media. Hij vindt het vooral onbegrijpelijk dat de UCI zo beperkt gecommuniceerd heeft over het hoe en waarom van de vrijspraak. "Dus Froome wordt vrijgesproken, maar de reden ervoor wordt (of nog niet) gegeven", begint hij zijn pleidooi.

Ulissi en Petacchi

"Wat denkt de UCI? Dat je een renner die twee keer de toegestane waarde overschrijdt zonder toelichting kunt vrijspreken? Hoe zouden Diego Ulissi en Alessandro Petacchi zich voelen", vraagt Zonneveld zich af. Beide (ex-)renners kwamen er niet zonder schorsing vanaf nadat ze betrapt waren op een te hoog gebruik van salbutamol. 

"Echt jongens, deze hele Froome-zaak valt in drie woorden samen te vatten: Wat. Een. Teringzooi! Laat me duidelijk zijn: het kán dat Froome niets verkeerd heeft gedaan en dat er iets uitzonderlijks aan de hand is met zijn urinestaal. Maar leg dan in godsnaam uit wát!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties