Dave Brailsford wil aandacht liever vestigen op andere campagne dan op zaak-Froome

Dave Brailsford wil aandacht liever vestigen op andere campagne dan op zaak-Froome
Foto: © photonews

Naast Chris Froome zelf werd ook Dave Brailsford, teammanager bij Sky, druk gesolliciteerd naar een reactie op de hele zaak omtrent de Britse toprenner. Die gaf Brailsford ook een druk bijgewoonde persconferentie, al had hij het toch vooral liever over iets anders.

Het duurde wel even vooraleer Brailsford iets wilde lossen over de hele salbutamolzaak, maar uiteindelijk gaf hij toch zijn ongezouten mening. "Als je van iets beschuldigd wordt dat je niet hebt gedaan, is dat een nachtmerrie. In moeilijke omstandigheden is Chris erin geslaagd waardig te blijven, zijn niveau te behouden en de Giro te winnen. Trots hoe hij daarmee is omgegaan. Dat verdient respect."

OCEAN RESCUE-CAMPAGNE

Op dat moment had de organisatie van Team Sky al een presentatie laten zien van de Ocean Rescue-campagne laten zien, waar Brailsford het wel met veel plezier over wilde hebben. "We willen het bewustzijn verhogen rond het overmatig gebruik van plastic."

Bijgevolg zullen de Sky-renners starten in de Tour in een wit shirt met een zwarte orka op de rug. "Zo lijkt het alsof we als orka's door het peloton zwemmen. Hopelijk vaak vooraan", besloot Brailsford.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties