De Gendt komt met straf verhaal rond de Superstrijdlust van 2017

De Gendt komt met straf verhaal rond de Superstrijdlust van 2017

Nu we slechts enkele dagen van de start van de Ronde van Frankrijk verwijderd zijn, zal Thomas De Gendt ongetwijfeld terugdenken aan vorig jaar. Toen greep hij naast de Superstrijdlust, terwijl hij die zeker wel verdiende. Er speelden echter andere krachten, zo blijkt.

Onze landgenoot wist eigenlijk al voor het einde van de Tour dat de prijs naar iemand anders zou gaan. "Ik had vooral moeite met de selectiecriteria en de objectiviteit. Een paar dagen voor de winnaar werd bekendgemaakt, vertelde mijn toenmalige ploegmaat Tony Gallopin al dat Barguil het zou halen. De vrouw van Gallopin zetelde in de jury. Zij wist hoe de vork aan de steel zat", beweert De Gendt in HLN.

FOCUSSEN OP IETS ANDERS

Een klacht indienen bij de ASO of iets dergelijks heeft de Lotto-renner niet overwogen. "Die drang heb ik niet. Het had ook niets uitgemaakt. Ach, ze doen maar. Ik aas ook niet op revanche. Wat mij betreft geven ze de trofee aan wie ze willen. Ik focus wel op iets anders."

Je kan je afvragen hoe het vol te houden is om in een koers als de Tour telkens weer voor de aanval te kiezen. "Onder meer door de koers op te delen in segmenten. Je wordt er niet vrolijker van als je er bij stilstaat dat het nog 140 kilometer is tot aan de finish. Dan denk je beter aan de afstand tot de top van de volgende klim. Daarnaast reken ik onderweg best veel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties