Oliver Naesen mag meer zijn kans gaan behalve op één bepaalde dag

Oliver Naesen mag meer zijn kans gaan behalve op één bepaalde dag
Foto: © photonews

De bedoeling van Oliver Naesen is om zijn goede vriend Romain Bardet op het podium van de Tour te krijgen, al is er voor zichzelf ook wel iets mogelijk. Behalve dan op het terrein dat hem zo goed ligt: de kasseien. Daar moet hij net als zijn teamgenoten Bardet bijstaan.

De voormalig Belgisch kampioen haalde al regelmatig aan dat er dit jaar in de Ronde van Frankrijk meer mogelijk is voor hem. Omdat er bijvoorbeeld ook iemand als Dillier in de selectie zit. Ook de uittekening van het parcours bevalt Naesen wel.

OVERGANGSRITTEN

"Nu zijn er meer overgangsritten die me moeten liggen", zei Naesen op de teampresentatie van AG2R. "Etappes die iets te lastig zijn voor een sprinter en minder interessant zijn voor de klassementsmannen. Als ik dan goeie benen heb, is er veel mogelijk."

In de kasseienrit naar Roubaix staat hij echter ten dienste van zijn kopman. "Ik rijd die dag volledig in dienst van Romain. We hebben dezelfde fietsmaten. Als er iets gebeurt, sta ik meteen mijn fiets of wiel af. Ik hoorde van Greg Van Avermaet dat Richie Porte al een halfjaar wakker ligt van die rit. Stel je voor dat ik win en Romain eindigt op twee minuten. Dan zal dat geen succes zijn voor de ploeg en mag ik een andere werkgever zoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties