Ondanks alle commotie: Christopher Froome toont charismatische kant

Ondanks alle commotie: Christopher Froome toont charismatische kant
Foto: © photonews

Er zijn ongetwijfeld renners die zich op een meer serene manier dan Christopher Froome konden voorbereiden op Ronde van Frankrijk. Zowat iedereen eigenlijk. Toch bleef Froome op de persconferentie van Team Sky netjes en charismatisch antwoorden op vragen die gesteld moesten worden.

Froome kwam zowaar met een goednieuwsshow over de Ronde van Frankrijk, terwijl de liefde toch niet altijd van twee kanten komt. "Ik hou van Frankrijk, ik hou van de koers. De Tour is de grootste en mooiste koers ter wereld. Ik nodig iedereen uit om te komen supporteren. Ook als je geen Sky- of Froomefan bent. Wees niet negatief. Dat is mijn advies", gaf de Brit nog mee.

Met dat laatste zinnetje werd meteen een item aangehaald waar heel wat mensen zich zorgen over maken: de veiligheid. "In de Giro was er nog geen duidelijkheid over mijn zaak. Daar had je problemen kunnen verwachten. Maar die waren er niet."

IMAGO BESCHADIGD

Froome is natuurlijk enorm gelukkig dat de salbutamolzaak nu een afgesloten hoofdstuk is. "Blij dat alles achter de rug is en ik me opnieuw kan focussen op de koers. Er valt een enorm gewicht van mijn schouders. Tuurlijk heeft het mijn imago beschadigd. Maar ik wil niemand iets kwalijk nemen. Ik trek er een streep onder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties