Sterke klimmer denkt dat Froome te pakken is: "Niet één grote favoriet voor eindzege"

Sterke klimmer denkt dat Froome te pakken is: "Niet één grote favoriet voor eindzege"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verschillende renners lonken naar een goed resultaat in de Ronde van Frankrijk en bij de ene is het geloof al groter dan bij de andere. Het is Richie Porte dit jaar echt wel menens. De Australiër ziet Froome niet als dè topfavoriet en acht zich klaar voor een sterke Tour.

Toch meent de ploegmaat van Greg Van Avermaet dat hij de viervoudig Tourwinnaar niet onderschat. "Froome zal er klaar voor zijn", zegt Porte aan Cyclingnews. "Als er één renner is die Giro en Tour kan winnen, is hij dat wellicht. Ik hoop alleen dat hij moe is. Jongens als Quintana en Nibali gaan het hem lastig maken als hij een slechte dag heeft."

Porte gaat dan ook uit van een scenario waarin meerdere renners een gooi doen naar winst. "Je kunt je niet fixeren op één iemand. Ik denk niet dat er één grote favoriet voor de eindzege is. Ik was onder de indruk van Fuglsang in Zwitserland, Thomas en Bardet ogen sterk en Movistar heeft drie kopmannen. Het is al moeilijk voor twee kopmannen om samen te werken, wie weet hoe het eraan toe gaat met drie kapiteins op het schip."

SUPER GEMOTIVEERD

Het vertrouwen in eigen kunnen is in elk geval groot. "De conditie was goed in Zwitserland en ik hoop nu nog beter te zijn. Geen enkele andere klassementsrenner heeft zo'n goede ploeg als ik. Ik ben super gemotiveerd. Ik hoop alleen maar dat ik geen pech ken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties