Straks een ex-schansspringer als uitblinker in de Tour? Groeibriljant van LottoNL laat niet in zijn kaarten kijken

Straks een ex-schansspringer als uitblinker in de Tour? Groeibriljant van LottoNL laat niet in zijn kaarten kijken

Naast de grote namen die elk jaar de dienst uitmaken, is het in de Ronde van Frankrijk ook uitkijken naar renners die zich zo goed ontwikkelen dat ze plots op het voorplan kunnen treden. Primoz Roglic kan wel eens zo iemand zijn. De specialist in korte rittenkoersen blijft op de vlakte over zijn amb

Roglic haalde dit jaar een enorme regelmaat en is ongetwijfeld één van de renners om naar uit te kijken. De grote vraag: kan hij het ook in een rittenkoers van drie weken? "We zullen het zien. Mijn doel is om drie weken geconcentreerd te blijven. Mijn ogen openhouden en leren", klinkt het wel erg braafjes in HLN.

Je zou nochtans zeggen dat Roglic met zijn huidige vorm zeker een goed klassement mag nastreven. "Eerst moeten we veilig bij de Alpen en Pyreneeën aankomen. Dan zal blijken of het mogelijk is, of ik net als vorig jaar voor een ritzege of de bolletjestrui ga. Ik ben nog jong. Als ik dit jaar ergens veel tijd verlies, is dat geen ramp. Dan kom ik één van de komende jaren terug om te proberen te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties