Thomas De Gendt weet wanneer hij begint aan het verwezenlijken van zijn droom

Thomas De Gendt weet wanneer hij begint aan het verwezenlijken van zijn droom
Foto: © photonews

Van Thomas De Gendt verwacht iedereen weer dat hij met zijn krachten gaat woekeren en goed zal zijn voor een hele hoop aanvallen in de Tour. De Lotto-renner bevestigt zelf ook dat dit zijn aanpak zal zijn en hoopt dat het hem dicht kan brengen bij zijn droom: de bolletjestrui winnen.

De Gendt heeft zijn zinnen gezet op het bergklassement. Al vinden sommigen dat die prijs toebehoort aan een echte klimmer in plaats van een rasaanvaller. "Dan moeten die echte klimmers meegaan in ontsnappingen en zorgden dat zij de punten pakken", countert De Gendt in HLN. "Parijs halen in de bolletjestrui is mijn droom. Zelfs een paar dagen dat shirt dragen, zou al mooi zijn."

Wellicht schiet onze landgenoot wel pas vanaf dag tien in actie om zijn plan uit te voeren. "Ik moet het roadbook nog in detail bekijken, maar ik weet nu al dat ik me de eerste negen dagen beter koest kan houden. In die anderhalve week zijn 21 punten te verdienen. Daat schiet je niet mee op. De ritten waarin een pak punten te sprokkelen zijn, zal ik aanduiden. Maar daarmee doe ik eigenlijk niets anders dan anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties