UCI-voorzitter denkt na over toekomst van het wielrennen: onder andere gebruik van oortjes ter discussie

UCI-voorzitter denkt na over toekomst van het wielrennen: onder andere gebruik van oortjes ter discussie
Foto: © photonews

Naast het beantwoorden van vragen over de heisa rond Chris Froome is UCI-voorzitter David Lappartient ook druk bezig om na te denken over innovatie van het wielrennen. Zo wil hij zeker de kampioenschappen laten betwisten zonder oortjes en ligt ook een salarisplafond op tafel.

Lappartient liet in het verleden al blijken dat hij voorstander is van wielrennen zonder oortjes. De communicatiemiddelen zullen niet van de ene op de andere dag geweerd worden, maar de grote baas van de UCI heeft zijn mening toch nog eens laten gelden in La Gazzetta dello Sport.

NOG GEEN TOTALE AFSCHAFFING

Hij laat weten dat renners het op EK's, WK's en Olympische Spelen het zeker zonder oortjes moeten doen. Al is een volledige terugtrekking nog niet aan de orde. "Er is nog geen sprake van een totale afschaffing van de communicatie. We moeten ook kijken naar de veiligheidsaspecten", klinkt het.

Wat binnenkort misschien ook wel tot de mogelijkheden behoort, is een salarisplafond. Zoals dat er ook in het Amerikaanse basketbal is. "We denken na over een salarisplafond, waarbij we een grens trekken hoeveel geld ploegen kunnen spenderen. Hierdoor kunnen we vermijden dat de beste renners allemaal in één ploeg rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties