De UCI verklaart waarom zaak-Froome zo lang bleef aanslepen

De UCI verklaart waarom zaak-Froome zo lang bleef aanslepen
Foto: © photonews

De UCI heeft van zowat iedereen een hoop kritiek gekregen over de manier waarop het de zaak-Froome behandelde. De internationale wielerunie laat dat niet zomaar gebeuren. In een poging om het hele verloop van de zaak te verdedigen, komt de UCI nu met een verklaring.

In een document van vijf pagina's tracht de UCI uit te leggen waarom een beslissing zo lang op zich liet wachten. Dat komt naar verluidt omdat Froome pas eind januari 2018 om meer informatie heeft gevraagd bij het WADA. Dat gebeurde vervolgens nog een keer eind maart. Op 15 mei had Froome alle nodige info en op 4 juni had hij zijn dossier klaar.

Het WADA besliste op 28 juni om de renner niet te vervolgen. Op 2 juli deed de UCI hetzelfde. In de tijd tussen de positieve controle en de beslissing van de UCI veranderden de regels voor salbutamolgebruik. In maart besliste het WADA om ook de densiteit van de urine in acht te nemen. Samen met de verhoogde inname van salbutamol kort voor zijn dopingtest  verklaart volgens de UCI de piek in de salbutamoltest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties