De wijze om Froome aan te pakken en de records van Merckx: De Cauwer geeft zijn mening

De wijze om Froome aan te pakken en de records van Merckx: De Cauwer geeft zijn mening

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat is de manier om Christopher Froome aan te pakken? Vele ploegleiders vragen het zich ongetwijfeld af. José De Cauwer geeft hen alvast wat advies. Voorts hoopt de Sporza-commentator dat de records van Eddy Merckx overeind blijven.

Dat alle Sky-renners zich wegcijferen voor Froome heeft volgens de Cauwer voor-en nadelen. "Die tactiek maakt het voor de tegenstand transparant. Ze moeten zich nooit druk maken om anderen. Waardoor er natuurlijk te weinig wordt ondernomen. Aanvallen, die burcht! Movistar heeft groot gelijk om niet op één paard te wedden. Ze moeten hun luxe uitbuiten", oordeelt De Cauwer in HLN.

Indien Froome opnieuw wint, telt hij evenveel eindzeges dan Eddy Merckx. "Ik ben misschien bevoordeeld, omdat ik de mens in kwestie nog heb weten koersen, maar... in mijn hoofd zal Froome nooit evenveel koersen gewonnen hebben dan Eddy Merckx. Persoonlijk geloof ik ook in Quintana. Bergop is hij de beste."

MERCKX BLIJFT MERCKX

Er is nog een ander record van Merckx in gevaar: zijn totaal aantal ritzeges in de Tour. "Cavendish heeft zo'n toppalmares uitgebouwd dat je onmogelijk kan zeggen: 'Neen, het lukt hem niet.' Maar... laat hem misschien stranden op één lengte van Eddy. Dan blijft Merckx tenminste Merckx."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties