Man in vorm wint eerste rit in Ronde van Oostenrijk, knappe top tien-notering voor Frederik Backaert

Man in vorm wint eerste rit in Ronde van Oostenrijk, knappe top tien-notering voor Frederik Backaert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is niet alleen in de Tour dat ze er vandaag aan beginnen. Zoals steeds loopt de grootste koers ter wereld gelijk met de Ronde van Oostenrijk en daar neemt ook schoon volk mee. Zo zette Matej Mohoric zijn goede vorm in de verf en vestigde Frederik Backaert zich in de top tien.

Vier omlopen in en rond Feldkirch en enkele pittige heuvels zorgden voor een lastige openingsetappe. Gate, Finetto, Loderer, Orriko en Pelikan zaten in de vroege vlucht. Meer dan twee minuten kregen ze niet. Gate zorgde er wel voor dat hij iets overhield aan zijn inspanning. De renner van Aqua Blue Sport veroverde de bergtrui.

OPNIEUW PRIJS

Nog voor de finale werden de leiders gegrepen. Marc Padun van Bahrein-Merida ondernam nadien verschillende pogingen, maar kende geen geluk. De aanval van teamgenoot Matej Mohoric in de slotkilometers was wel succesvol. Mohoric was onlangs nog Sloveens kampioen geworden. In zijn eerste koers na het behalen van de nationale titel was het dus opnieuw prijs.

Mohoric soleerde naar de overwinning. Visconti strandde op de tweede plaats. Met Frederik Backaert van Wanty-Groupe Gobert wist een landgenoot zich mooi in de top tien te plaatsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties