Tom Boonen gunt één renner de eindzege in de Tour iets meer dan de anderen
Redactie
| 6 reacties

Tom Boonen over de winstkansen van Dumoulin en Froome in de Tour

Tom Boonen gunt één renner de eindzege in de Tour iets meer dan de anderen

Zijn eigen ambities liggen dezer dagen in een ander soort races, maar ook Tom Boonen kijkt enorm uit naar de start van de Ronde van Frankrijk. De voormalig wielerkampioen wikt en weegt de kansen van de favorieten. Hij zou wel eens graag zien dat Froome het moet afleggen tegen iemand als Dumoulin.

De Nederlander van Sunweb heeft een streepje voor bij Boonen. "Ik gun het Tom Dumoulin, geweldige coureur. Maar ik schat hem niet zo hoog in als Froome. Hij mist wat inhoud. En is qua lichaamsbouw geen pure klimmer. Hij heeft ook altijd een paar zwakke momenten in zo'n Tour", vreest Boonen in HLN.

VAAK LANGS RIJDEN

Komt daarbij dat Froome kan rekenen op een ijzersterke ploeg. Alhoewel. "Je zou nog schrikken van het bescheiden percentage kopwerk dat Sky verricht in zo'n grote ronde. Ze rijden vaak langs, ja. Maar effectief een situatie omgooien? Iets veranderen aan het wedstrijdbeeld? Zelden. Dat doet de rest in hun plaats."

En toch. Iemand als Wout Poels cijfert zich bijvoorbeeld helemaal weg voor Froome. "Dat is typisch Poels. Wout is niet op zoek naar het kopmanschap. Puur fysiek kan hij dat dragen. Maar daar stopt het niet bij hé. Hij is bijvoorbeeld iemand die niet graag wringt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties