WK wielrennen in 2021 door deze Vlaamse steden? Overheid ziet het alvast zitten

WK wielrennen in 2021 door deze Vlaamse steden? Overheid ziet het alvast zitten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De ambitie was er al een tijdje en nu heeft de Vlaamse regering de plannen ook goedgekeurd. Vlaanderen hoopt in 2021 het wereldkampioenschap wielrennen te organiseren. Nu moet enkel de UCI nog overtuigd worden. Dat moet binnen een kleine twee weken gebeuren.

Op 20 juli gaan de Vlaamse organisatoren hun bid verdedigen. De definitieve toewijzing gebeurt eind september tijdens het WK in Innsbruck. Vorig jaar bliezen de Belgische renners nog verzamelen in het Noorse Bergen. Er is een budget van 18,7 miljoen euro voor handen om het WK naar Vlaanderen te halen. De Vlaamse overheid maakt 13 miljoen vrij en 2,8 miljoen is privégeld.

De overige 2,9 miljoen komt van de organiserende steden. Het uitgestippelde traject voor de wegrit loopt van Antwerpen over Mechelen naar Leuven. De tijdrit zou starten in Knokke-Heist en aankomen in Brugge. Indien het allemaal goedkomt, zal het WK van 18 tot 16 september 2021 in ons land plaatsvinden.

KENNIS VAN ZAKEN

Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters ziet het zitten. "Een WK wielrennen, dat kunnen we wel. Daar zijn we voor geboren. We pakken het als regio aan. Dat is het grote verschil met de jongste WK's. En we beschikken over de kennis van zaken van Golazo en Flanders Classics", zegt hij in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties