Eén dag in de Tour en ritzege is al binnen: "We kunnen naar huis"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Philippe Gilbert is blij dat de eerste ritzege al binnen is voor Quick-Step

Eén dag in de Tour en ritzege is al binnen: "We kunnen naar huis"
Foto: © photonews

Het zijn toch wel straffe mannen, die van Quick-Step. Overal waar ze komen, winnen ze. Ook in de Ronde van Frankrijk hebben ze er niet lang over gedaan. Door de ritwinst van Fernando Gaviria zag een goedgeluimde Philippe Gilbert zijn harde werk beloond.

In volle finale meldde zowat heel Quick-Step zich voorin aan. "Op twee kilometer van de meet hadden we nog een man of zes over. Toen wist ik dat we niet meer konden verliezen. Bob Jungels en Niki Terpstra reden echt snel. Daarna nam 'Lampie' over. Toen ik Max Richeze en Fernando Gaviria zag passeren, riep ik dat Sagan in zijn wiel zat. Dat was een gevaar, maar Gaviria stak erbovenuit."

Gilbert reed in de eerste etappe veel in de wind. "Ik heb dat nodig. Ik kan moeilijk van 200 Watt naar 700 Watt gaan. Ik moet eerste vijf à tien minuten in de wind rijden en dan ben ik pas goed", legt Gilbert op. Onze landgenoot was in zijn nopjes met de snelle overwinning. "De kop is eraf. Onze Tour is geslaagd", knipoogde Gilbert naar Lefevere. "We kunnen naar huis", voegde Phil er lacherig nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties