Analyse: Amper vier dagen ver of Quick-Step Floors wordt al helemaal aan hun lot overgelaten
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Analyse: onbegrijpelijk dat Quick-Step Floors helemaal aan hun lot werd overgelaten

Amper vier dagen ver of Quick-Step Floors wordt al helemaal aan hun lot overgelaten
Foto: © photonews

Bij Quick-Step Floors was er toch sprake van enige boosheid na de vierde etappe, ondanks de winst van Fernando Gaviria. De ploeg van Patrick Lefevere kreeg nauwelijks hulp in de achtervolging op de vluchters.

Fernando Gaviria pakte dinsdag zijn tweede ritzege, maar van een leien dakje liep het allemaal niet. Quick-Step Floors kreeg in de achtervolging op de vier vluchters nauwelijks hulp van andere sprintersploegen. En dus werden Guillaume Van Keirsbulck, Dimitri Claeys en twee Fransmannen pas in het absolute slot ingerekend. Na heel wat misbaar van onder meer Niki Terpstra. 

Alleen Sagan en Gaviria succesvol

Erg bizar, wetende dat zo goed als alle sprintersploegen - behalve Quick-Step Floors en het BORA-hansgrohe van Peter Sagan - met lege handen zitten. Toegegeven, Lotto Soudal kwam wel een handje toesteken met dank aan Thomas De Gendt, maar voor de rest werd de ploeg van Gaviria helemaal aan hun lot overgelaten.

Heel wat teams zoals LottoNL-Jumbo (Groenewegen), Katusha-Alpecin (Kittel), Groupama-FDJ (Démare), Dimension Data (Cavendish) en datzelfde Lotto Soudal (Greipel) hebben er nochtans heel wat baat bij dat het een massasprint wordt.

Man minder 

Of is dat nu eenmaal het gevolg van het feit dat ploegen slechts 8 in plaats van 9 renners meenemen naar de Tour? Bij heel wat teams met een klassementsman én een sprinter, is er minder plek voor een knecht die in de vlakke ritten zijn werk kan doen. En dus worden enkele pionnen mogelijk wat langer gespaard.

Een andere reden is dat het zo succesvolle Quick-Step, nu al goed voor 49 overwinningen dit seizoen, alle druk op de schouders krijgt. Een keerzijde van de medaille? Al moeten Greipel, Démare, Kittel, Groenewegen en Cavendish misschien eerst zelf ervoor zorgen dat ze hun blazoen kunnen opblinken. 

Gaviria schoot al twee keer raak in deze Tour.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties