Belg maakte het mooie weer in Touretappe van dinsdag: "Alsof je tijdens zo'n rit tijd hebt om over voetbal te praten"

Redactie
| 0 reacties
Belg maakte het mooie weer in Touretappe van dinsdag: "Alsof je tijdens zo'n rit tijd hebt om over voetbal te praten"
Foto: © photonews

Twee Belgen en twee Fransen gingen in de rit van dinsdag op zoek naar eeuwige roem in de Tour. De streep lag echter meer dan een kilometer te ver voor het viertal. Dimitri Claeys (Cofidis) geloofde er nooit echt in.

Een Belgisch-Frans onderonsje dus in de vlucht van dinsdag. Het leek wel een voorbode voor de halve finale tussen België en Frankrijk op het WK voetbal. Een Franse journalist wilde weten of er veel over de match gesproken werd. "Ja, de hele tijd. Bijna 200 kilometer lang", antwoordde Claeys lachend en droogjes. 

"Alsof je tijdens zo'n rit tijd hebt om over voetbal te praten", vervolgde de Oost-Vlaming daarna bij HLN. "Dit was een dag afzien - hier ga ik even van moeten herstellen. De tegenwind maakte de laatste twintig kilometer heel lastig. Neen, ik heb er nooit echt in geloofd. Ik ben dus ook niet zwaar ontgoocheld of zo. Het peloton hield ons altijd binnen schot, dan weet je dat het quasi onmogelijk is."

Aanval gepland

Claeys had dinsdagochtend al een plannetje beraamd met Van Keirsbulck. "Ik had 's morgens met Guillaume gesproken. Guillaume zei dat hij zin had om aan te vallen, dus heb ik gezorgd dat ik meteen mee was toen hij ging. Uiteindelijk hadden we een mooi groepje. Het leverde niks op, maar op een manier is het ook leuk, een keer een dag niet in de stress van het peloton zitten", aldus de Cofidis-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties