André Greipel ziet niet in wat hij fout deed: "Als er geen plaats is, is er geen plaats"

André Greipel ziet niet in wat hij fout deed: "Als er geen plaats is, is er geen plaats"

Zijn goede sprint had André Greipel weer wat vertrouwen kunnen geven. In de plaats daarvan stapte de Duitser van Lotto misnoegd van zijn fiets. Eerst en vooral wegens het mislopen van de overwinning. Later zou hij ook nog bestraft worden wegens een incident met Fernando Gaviria.

"Door dat gedoe met Gaviria heb ik heel wat tijd verloren. De uitslag is ontgoochelend", zei Greipel op een moment dat hij nog niet wist dat de jury hem in de rituitslag achteraan het peloton zou zetten. Hij was zich alvast van geen kwaad bewust. "Ik heb de gewoonte om mijn lijn te houden, wat ik ook gedaan heb. Dan moet je daar niet komen tussen wringen. Als er geen plaats is, is er geen plaats."

Op de beelden was te zien hoe Greipel eerst de deur dicht deed aan de zijkant en zijn lijf vervolgens een kopstoot van Gaviria te verwerken kreeg. "De comissarissen zijn ervaren genoeg om hier een oordeel over te vellen", concludeerde Greipel.

KASSEIRIT OVERLEVEN

De sprinter van Lotto liet ook even zijn licht schijnen op de kasseirit die eraan komt. "Dit is de Tour, we zijn niet in Parijs-Roubaix. De koers zal een ander karakter kennen. Ik moet de dag van morgen overleven en dan volgt de rest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties