Tom Boonen weet waarom kasseirit van zondag zwaarder is dan die van drie jaar geleden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Tom Boonen vindt kasseirit van zondag zwaarder dan die van drie jaar geleden

Tom Boonen weet waarom kasseirit van zondag zwaarder is dan die van drie jaar geleden
Foto: © photonews

De Touretappe van zondag naar Roubaix was ongetwijfeld iets voor Tom Boonen geweest. Daar is de voormalig wielerkampioen ook zelf van overtuigd. Hij ging de weg al eens verkennen en belandde op een uitdagend parcours.

Op zijn nieuwe Ridley-fiets ging de Kempenaar het parcours van zondag verkennen voor HLN. Hij komt meteen tot een vaststelling. "Dit is zwaarder dan drie jaar geleden, toen Tony Martin won." Het is in elk geval zo dat er meer kilometers op kasseien zullen afgelegd worden en er minder afstand zit tussen de kasseistroken. "Die korte afstand maakt het lastiger. De kasseien volgen mekaar sneller op, waardoor het er nerveuzer aan toe zal gaan."

Een vergelijking met Parijs-Roubaix gaat wel niet op. "Zondag zijn de allerzwaarste stroken, zoals het Bos van Wallers of Carrefour de l'Arbre, er niet bij. De moeilijkheid zit hem vooral in de aanloop naar de kasseistroken. Dat wordt vijftien keer een massasprint. Die stress zuigt je leeg".

ZORGEN VOOR QUINTANA

Stress zal er ook zijn bij de klassementsmannen. Wie komt hier volgens Boonen straks goed voor de dag? "Valverde. Nibali is hier ook goed in. Ik denk dat Froome wel over kasseien kan rijden. Ook Uran kan dat. Van Porte ben ik niet helemaal zeker, maar ik denk van wel. Bardet? Ik heb de indruk dat die wel genoeg lef heeft. Ik denk dat Quintana zich heel veel zorgen maakt. Landa? Minder. Hij zit schoon op zijn velo."

Boonen geeft de renners die zondag aan de bak moeten alvast één raad mee: durven. "De truc is om met veel zelfvertrouwen te starten. Dan lukt het meestal ook. Als je er met schrik aan begint, ga je knoeien en krijg je sowieso miserie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties