Tweede dag op rij zelfde scenario in de Tour, winnaar ontpopt zich tot nieuwe sprintkoning
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Dylan Groenewegen wint voor de tweede dag op rij in de Ronde van Frankrijk

Tweede dag op rij zelfde scenario in de Tour, winnaar ontpopt zich tot nieuwe sprintkoning
Foto: © photonews

Zoals wel meerdere etappes in deze Tour lag ook de rit naar Amiens snel in een beslissende plooi. Het ging er rustig aan toe, de vluchters hadden nooit echt kans om weg te blijven en het was wachten op de massasprint. Daarin toonde Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo zich andermaal de beste.

De lamlendige attitude van heel wat renners in dit Tourpeloton was ook op de veertiende juli weer aanwezig. De eerste die er dan toch zin in had, was Marcus Burghardt. Helaas was hij de enige. Zijn solotochtje was snel voorbij. Meer dan wat grappen en grollen waren er niet te zien. Tot Ten Dam, Grellier en Minnaard het hazenpad kozen.

Het trio had al een voorsprong van zes minuten toen ze bij Sunweb tot het besluit kwamen dat ten Dam zich toch beter kon sparen om later in de Tour Dumoulin bijstand te verlenen. Zo kleurden Direct Energie en Wanty-Groupe Gobert wel weer de vlucht van de dag. Met de finish stilaan in zicht kwam het in het peloton tot een valpartij met Daniel Martin en Alaphilippe als voornaamste slachtoffers.

MARTIN VERLIEST TIJD

Intussen naderde het pak op de twee mannen vooraan. In tegenstelling tot Minnaard bleef Grellier wel doorzetten. Uiteraard tevergeefs. Intussen keek de groep Martin op een achterstand van een veertigtal seconden aan. De Ier zou uiteindelijk zelfs binnen komen op meer dan een minuut. Een ferme domper voor de ritwinnaar op de Mûr-de-Bretagne.

GROENEWEGEN SCHIET NAAR VOREN

Sagan was de eerste topper die van aan de kant zijn sprint kon aansprinten. Greipel ging er nog over en leek op weg naar die o zo verhoopte ritzege. Helemaal op het einde schoot Groenewegen dan nog naar voren om voor de tweede dag op rij vrij vlotjes te winnen. Gaviria werd nog derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties