Doet Van Avermaet er nog een dag bij in het geel? Hij spaart alvast de krachten niet!

Doet Van Avermaet er nog een dag bij in het geel? Hij spaart alvast de krachten niet!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iedereen gaat ervan uit dat Greg Van Avermaet na de bergrit naar Le-Grand-Bornand zijn gele trui moet afstaan. Dat dacht hij zelf ook, maar dat wil niet zeggen dat hij zijn trui zomaar prijs geeft. Van Avermaet is dan ook mee in de ontsnapping en heeft nog steeds uitzicht op geel!

Op de Col de Bluffy vormde er zich een ruime kopgroep. Greg Van Avermaet pakte nogmaals in deze Tour uit met een straffe stoot door nagenoeg in zijn eentje een achtervolgende groep terug helemaal voorin te brengen. Zo was hij zelf alvast mee in de goede ontsnapping.

Ook op iets meer dan vijftig kilometer van de aankomst zit Van Avermaet nog steeds voorin en is behoud van de gele trui lang niet uitgesloten. Met Serge Pauwels, Philippe Gilbert en Thomas Degand behoren nog drie andere Belgen bij de kopgroep van achttien renners. Zij hebben een voorsprong van iets meer dan zeven minuten op de groep der favorieten.

UPDATE: De voorsprong van de leiders is onder de zes minuten gedoken. Het is op de Col de Romme vooraan uiteen gespat. Gilbert en Degand moesten al snel lossen. Alaphilippe rijdt solo naar de rituitslag. Van Avermaet kan de schade nog behoorlijk beperken. Hij rijdt naar een vierde plaats in de rituitslag en blijft stevig in het geel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties