Ex-Tourwinnaar windt er geen doekjes om: "Indien Thomas geel pakt, dan heeft Sky een probleem"

Redactie
| 5 reacties
Ex-Tourwinnaar windt er geen doekjes om: "Indien Thomas geel pakt, dan heeft Sky een probleem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Team Sky hebben ze met Geraint Thomas en Chris Froome voorlopig twee mannen die goed in het eindklassement staan. Bradley Wiggins kwam ooit in dezelfde situatie terecht en voorspelt heisa indien Thomas het geel verovert.

Tot de eerste rustdag stonden beide renners op dezelfde hoogte, al liet ploegleider Servais Knaven al weten dat Froome de énige kopman is. "Manager Dave Brailsford zal zowel Chris Froome als Geraint Thomas inpeperen dat ze de Tour kunnen winnen", zegt Wiggins in een podcast. "Zo is Brailsford. De renners apart interesseren hem niet. Wel dat Team Sky de Tour wint."

Flashback naar 2012

Wiggins heeft natuurlijk recht van spreken. In 2012 won hij de Tour, maar luxeknecht Chris Froome leek op sommige stukken beter te zijn dan 'Wiggo'. En dat zorgde voor heel wat spanningen bij Sky. 

Momenteel lijkt Thomas de beste kansen hebben om eerst het geel te veroveren. "Geraint Thomas staat tweede in de ranking. Als hij straks het geel pakt, heeft Team Sky een probleem", citeert HLN de ex-Tourwinnaar nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties