Herinnering aan vakantie zette Serge Pauwels aan tot aanvallen

Herinnering aan vakantie zette Serge Pauwels aan tot aanvallen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als het bergop gaat in de Tour is Serge Pauwels altijd op de afspraak. Dat was vandaag niet anders. De Belg van Dimension Data reed met een enorme motivatie rond. De basis daarvan ligt in het moment dat hij de Ronde van Frankrijk voor het eerst als toeschouwer zag passeren.

Het traject dat de renners moesten afleggen, kende Pauwels maar al te goed. "In '94 was ik hier op vakantie. Het was de eerste keer dat ik de Tour live zag op de Colombière. Indurain reed in het geel. Daar heb ik het vuur voor het wielrennen gekregen. Vandaag kon ik in het gezelschap van de gele trui naar beneden rijden. Dat was een heel speciaal moment", gaf Pauwels toe.

LEVE DE STERVENDE ZWANEN

Het besef dat de ontsnapping wel eens tot het einde kon dragen, was wel aanwezig. Dat was natuurlijk niet enkel bij Pauwels het geval. "Dit was een typsiche rit waarin heel veel renners in de ontsnapping willen zitten. We hadden een goede groep met allemaal sterke renners. Ik heb het graag dat het de hele dag koers is, het explosieve afgeroomd is en iedereen als stervende zwanen over de meet moet rijden."

Met Alaphilippe kregen we wel een ritwinnaar met explosiviteit in de benen. "Hij heeft wel nog die punch op het einde. Ik weet dat ik hem moeilijk kan volgen als hij aanvalt. Ik heb de laatste twee beklimmingen gezien als een inspanning van een uur. Ik heb mijn eigen tempo gereden. Ik ben tevreden met waar ik gestrand ben." Zijn gezin stond Pauwels aan de aankomst op te wachten. "Ik hoop mijn gezin nog eens mee op het podium te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties