Mark Cavendish gaat door het vuur voor Belgische ploegmaat: "Als iemand hem iets zou aandoen, ik zou hem meteen bijten"
Redactie
| 1 reacties

Mark Cavendish zou iemand bijten moest die Julien Vermote iets aandoen

Mark Cavendish gaat door het vuur voor Belgische ploegmaat: "Als iemand hem iets zou aandoen, ik zou hem meteen bijten"

Qua karakter verschillen ze enorm, maar toch zijn ploegmaats bij Dimension Data Mark Cavendish en Julien Vermote goede vrienden. En 'Cav'? Die zou door het vuur gaan voor de West-Vlaamse hardrijder.

Dat ze van karakter verschillen, is een understatement. 'Cav' kan af en toe eens ontploffen, Vermote is dan weer de rust zelve. "Hij is explosief. Zowel als renner als persoonlijkheid", vertelt Vermote in Het Nieuwsblad. "Hij kan al eens uitbarsten, maar hij is zeer goed van inborst. Eigenlijk heeft hij een hart van goud."

"Het probleem is dat als je dingen schreeuwt, de mensen niet luisteren naar wat je schreeuwt, maar naar het geschreeuw", pikt Cavendish in. "Dat vind ik vaak jammer. En als ik iets verkeerds doe of zeg, ben ik de eerste om dat nadien toe te geven."

'Over de rooie'

Een groot verschil dus met Vermote. "Hij gaat veel gemoedelijker door het leven. Ik ga vaak over de rooie. Hij heeft de rooie nog nooit van dichtbij gezien. Heb je hem ooit al horen vloeken? Hij is dan ook katholiek. Ik heb hem lang beschouwd als mijn kleine broer."

Op de vraag 'Nu niet meer dan?' van Vermote, antwoordt Cavendish duidelijk. "Kom op. Bekijk jezelf eens in de spiegel. Je bent een echte man geworden. Maar als iemand Julien iets zou aandoen, ik zou die persoon meteen bijten", aldus de sprintbom. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties