Michel Wuyts analyseert eerste Tour-week en heeft nog een belangrijke boodschap voor de Belgen

Redactie
| 20 reacties
Michel Wuyts analyseert eerste Tour-week en heeft nog een belangrijke boodschap voor de Belgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De renners kregen na negen ritten maandag een eerste rustdag in de Tour de France. Tijd voor Michel Wuyts om de Belgische balans al eens op te maken.

De kansen op een Belgische ritzege lagen vooral in het eerste eel van de Tour. "Het is een bitter gegeven: Vanmarcke, Naesen, Theuns, Lampaert, Vermoete, Stuyven,... Allemaal mannen met allure die nu gedwee het knechtenlivrei moeten aantrekken", opent Wuyts bij Sporza. "Nu moeten ze met lege handen aan de bergen beginnen, wat hun terrein niet is."

Pauwels en co

Het is aan enkele andere landgenoten die we nog niet vaak genoemd hebben. "Dan zal het moeten komen van jongens als De Gendt, Pauwels of Van Avermaet. Als die laatste nog eens een formidabel stel benen heeft zoals 2 jaar geleden naar Le Lioran. Al wordt het ook dan niet evident, want er zullen wel altijd een paar renners meegaan in de vlucht die beter bergop kunnen dan hij."

"Ik denk ook nog aan Vanendert. Ik was zeer onder de indruk van het gemak waarmee hij over de kasseien reed. Dat was een ontdekking en dat wijst op vorm. Dat kwam er nog niet uit op de Mûr-de-Bretagne, maar misschien wel in de bergen, zoals in 2011."

'Toon lef!'

Wuyts heeft nog één belangrijke boodschap voor onze landgenoten. "Ik heb voor de Belgen 1 boodschap: toon lef! Ga mee in de vroege vlucht, want als je in het spoor van de mannen van Froome blijft, zal het niet lukken."

Tot slot: mogen we dankzij de zevende gele trui van Greg Van Avermaet al van een geslaagde Tour spreken? "Het is alvast geen mislukking. Laat ons zeggen voldoening, maar nog geen onderscheiding. Daarvoor moet er toch minstens een ritzege bijkomen", aldus Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties