Nog wat meer schade voor Tiesj Benoot, die wel nog steeds op de Vuelta hoopt

Redactie
| 6 reacties
Nog wat meer schade voor Tiesj Benoot, die wel nog steeds op de Vuelta hoopt
Foto: © photonews

Tiesj Benoot zijn Tour zat er al vroegtijdig op na een valpartij in de eerste week. Maar niet getreurd, want Benoot zat ondertussen al een eerste keer op de fiets en mikt op de Vuelta-start.

Benoot liep heel wat blessures op en daar kwam er maandag nog eentje bij. "Een scan vandaag heeft aangetoond dat ik ook een barstje op het uitsteeksel van een wervel heb", vertelt Benoot bij Sporza Tour. "Dat is minder, maar het verandert weinig tot niets aan mijn revalidatie of planning."

"Het gaat wel iets beter. Ik heb vanochtend een eerste ritje buiten gemaakt. Ik kan buiten fietsen, maar ik moet de schokken nog vermijden. Ik hoop dat ik kan starten in de Ronde van Spanje", die eind augustus van start gaat. 

Vuelta

Benoot zet dus alles op het najaar. "De Vuelta, het WK en de Ronde van Lombardije: dat zijn mijn laatste doelen dit jaar. Er resten me nog zes weken tot de start van de Vuelta. Dat is wel haalbaar. Het conditieverlies na mijn val is beperkt."

De Lotto Soudal-renner won in het voorjaar de Strade Bianche. "Het is nog iets anders dan wanneer je als klassementsman alles in het teken van de Tour zet en dan valt, zoals Richie Porte zondag", aldus Benoot. "Porte heeft ook de Ronde van Zwitserland gewonnen, maar voor hem voelt het nog anders aan. Al had ik er natuurlijk ook graag bij geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties