Nu zijn 'Cav' en Belg goede maatjes, maar 7 jaar geleden... "HTC blokkeerde mij en riep niet al te lieve woordjes"
Redactie
| 0 reacties

Goede vrienden Cavendish en Vermote hadden het bij eerste ontmoet in Tour Down Under van 2011 met elkaar aan de stok

Nu zijn 'Cav' en Belg goede maatjes, maar 7 jaar geleden... "HTC blokkeerde mij en riep niet al te lieve woordjes"
Foto: © photonews

Sinds enkele maanden zijn ze opnieuw herenigd bij Dimension Data, de goede vrienden Mark Cavendish en onze landgenoot Julien Vermote. De basis van hun vriendschap ontstond wel op een heel bijzondere manier.

Vermote reed in de Tour Down Under van 2011 zijn eerste wedstrijd. En zo leerde hij meteen de Britse sprintkoning kennen. "Weet je nog, Mark?", lacht Vermote in Het Nieuwsblad. "Het was mijn eerste wedstrijd als profrenner. En wat doet een neo in zijn eerste koers om zich te bewijzen? Meeglippen in de vroege vlucht."

"Ik had de goede boot gemist en wou er nog in mijn eentje achter springen, maar dat was niet naar de zin van 'Cav' en zijn ploegmaats van HTC. Ze blokkeerden mij en riepen daarbij enkele niet al te lieve woordjes. Dagelijkse kost in het peloton, maar ik was toch wat onder de indruk en kroop terug in mijn schelp. Vijf minuter later kwam Cav naast mij rijden en begon zich voor zijn ploegmaats te excuseren."

Giro van 2013

In 2013 reden beide renners voor het eerst samen bij de ploeg van Lefevere. In de Giro van dat jaar ontstond hun vriendschap. "Het was mijn tweede jaar bij Quick-Step en we zouden samen de Giro rijden", vertelt Cavendish. "Ik kwam totaal uit vorm aan de start. Ploegleider Brian Holm stelde voor dat hij een ploegmaat zou aanstellen, die altijd bij mij zou blijven. Hij wees naar Julien."

"Op een paar oppervlakkige gesprekken na, had ik nog nooit met die jonge Belgische renner gesproken. Ik had het idee dat hij bij Quick-Step mocht rijden omdat hij Belg was. Hij was nog een beetje op zoek naar welk type renner hij was. Maar telkens ik gelost werd, bleef hij bij mij rijden", besluit de Britse sprinter. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties