Pechvogel Richie Porte heeft de moed hervat en stelt zich alweer een nieuw doel

Pechvogel Richie Porte heeft de moed hervat en stelt zich alweer een nieuw doel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn horrorcrash vorig jaar kan Richie Porte ook dit jaar de Tour niet uitrijden wegens een val. Een mens zou er moedeloos van worden. De Australiër houdt echter het hoofd omhoog en weet al welke koersen er nieuwe mogelijkheden bieden.

In de eerste plaats is er natuurlijk wel teleurstelling over de opgave. "Het is ontgoochelend. Het is niet de manier waarop we wilden dat het zou eindigen. Het is pijnlijk, fysiek en mentaal. Ik viel voor we op de kasseien geraakten. Het was een koersincident. De dokter zei me dat ik mijn sleutelbeen gebroken had", doet Porte het verhaal van de val.

OPOFFERINGEN

Als je er op die manier weer uit gaat, denk je al eens na over al het geleverde werk om klaar te geraken voor de Tour. "Het gaat niet enkel over mijn opofferingen. Het gaat ook over de jongens die hun eigen koers voor mij hebben opgeofferd", zit Porte ook in met zijn ploegmaats.

In elk geval heeft hij nog altijd de ambitie om het beste te maken van 2018 en dat is best lovenswaardig. "Binnen een week zal ik weer op de hometrainer zitten. De Vuelta is een realistisch doel en het WK ook. Het is leuk om nog altijd gemotiveerd te zijn om te koersen. Er staan ons nog enkele mooie koersen te wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties