Verwezenlijkt Froome in 2018 unicum? Ook Peter Sagan geeft Spaanse fans uitstekend nieuws

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Verwezenlijkt Froome in 2018 unicum? Ook Peter Sagan geeft Spaanse fans uitstekend nieuws

Chris Froome staat er in deze Tour de France nog steeds goed voor in de strijd om de gele trui. Het doel is natuurlijk winst in de Tour, maar Froome denkt ook nog wat verder dan dat. Lukt hem een unieke drie op drie in de grote rondes?

Froome schaarde zich na zijn Giro-winst al in een illuster rijtje door drie grote rondes na elkaar te winnen. Echter, tot dusver was er nog geen enkele renner - ook Eddy Merckx niet - die de drie grote rondes op één jaar kon winnen. En dat huzarenstukje spookt dus door het hoofd van de Britse kopman van Team Sky. 

Na de Giro en de Tour denkt Froome er dus ook aan om de Ronde van Spanje te betwisten. "Maar ik houd ook rekening met mijn hoogzwangere vrouw", kon de verzamelde pers noteren op de rustdag. Michelle Froome zal tegen het einde van de Tour bevallen. 

Sagan tekent present

De Spaanse fans mogen zich wel al opmaken voor de komst van niemand minder dan Peter Sagan. De Slovaakse renner zal voor het eerst sinds 2018 nog eens starten in de Vuelta. Daar wil de renner van BORA-hansgrohe zich voorbereiding op het WK in Innsbruck. De kans is echter klein dat Sagan, met het WK  in het achterhoofd, de Vuelta zal uitrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties