Voor Eddy Merckx is het een uitgemaakte zaak: "Hij gaat de Tour winnen, geen twijfel mogelijk"

Redactie
| 23 reacties
Voor Eddy Merckx is het een uitgemaakte zaak: "Hij gaat de Tour winnen, geen twijfel mogelijk"

De renners beginnen vandaag aan het tweede deel van de Tour in de Alpen. Voor Eddy Merckx is de winnaar van deze Tour een uitgemaakte zaak: Chris Froome.

Merckx is zeker van zijn stuk wat Froome betreft. "Hij gaat de Tour winnen", zegt de beste wielrenner aller tijden in HLN. "Geen twijfel mogelijk. Als je ziet hoe hij de Ronde van Italië gewonnen heeft, dat was heel sterk. En kijk naar de ploeg die hij heeft. Ik zou niet weten wie beter is dan Chris Froome."

Froome won al de Tour. Hij denkt er over na om ook nog de Vuelta te rijden. "Waarom niet? Het seizoen is anders ingedeeld dan vroeger. Vroeger had je in april Spanje, in mei Italië, in juli Frankrijk. Nu zijn de grote rondes evenwichtiger verdeeld over het seizoen. De volgorde is beter: eerst de Giro in mei, dan de Tour, dan de Vuelta op het einde van augustus."

Drie rondes op één seizoen

"Met zo'n volgorde had ik het ongetwijfeld ook gedaan, de drie grote rondes in één seizoen rijden. Daarom zeg ik altijd: je kunt geen winnaars vergelijken. Dat hij de eerste renner kan worden die de drie grote rondes op één seizoen wint? Awel. Het kan. Waarom niet? Ik heb daar geen problemen mee", besluit Merckx. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties