Wat als de Tour-gangers voor voetbal hadden gekozen... Dit is het oranje elftal mét Belgische doelman (én Mathieu van der Poel)
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Heel wat Nederlanders in de Tour hebben een verleden als voetballer achter de rug

Wat als de Tour-gangers voor voetbal hadden gekozen... Dit is het oranje elftal mét Belgische doelman (én Mathieu van der Poel)
Foto: © photonews

Heel wat Nederlandse renners hebben een verleden als voetballer. Zo was Dylan Groenewegen op jonge leeftijd een goaltjesdief die naar Ajax kon, ook Mathieu van der Poel speelde tot op een bepaalde leeftijd de pannen van het dak bij de jeugd.

De Volkskrant kwam dan ook met het idee om een Nederlands Tour-elftal samen te stellen. Al was er voor de doelman met Greg Van Avermaet (BMC) ook wat hulp van ons land nodig. Van Avermaet verdedigde tot zijn 17e de doelpalen van Waasland-Beveren om dan pas de overstap naar het wielrennen te maken.

En ook Mathieu van der Poel is er, ondanks zijn afwezigheid in de Tour, bij. De Europese kampioen veldrijden stopte op zijn 14e met voetballen en liep op zijn 12e nog stage bij Willem II, één van de beste opleidingclubs bij onze Noorderburen. Alleskunner van der Poel beleefde meer plezier aan de fiets.

Van Avermaet kwam in december 2015 nog de aftrap geven bij Waasland-Beveren

Ook over enkele andere renners zijn er opvallende verhalen of anekdotes. Dylan Groenewegen werd op jonge leeftijd gescout door het grote Ajax, maar op zijn 10e gaf hij toch de voorkeur aan de fiets. De snelle man van LottoNL-Jumbo is als fan wel nog regelmatig in de Arena terug te vinden. 

Eén goal voor Terpstra

Ook Niki Terpstra trapte tot zijn 7e op een balletje. Het absolute hoogtepunt van de hardrijder van Quick-Step Floors was een doelpunt maken. "Ik had naast geschoten, maar mijn vader stond naast het doel. Die tikte de bal het veld weer in. Toen scoorde ik alsnog", aldus Terpstra. Al werd het doelpunt natuurlijk afgekeurd.

De 11 namen die ook een verleden als voetballer hebben: Dylan Groenewegen, Mathieu van der Poel, Tom-Jelte Slagter, Niki Terpstra, Tom Dumoulin, Marco Minnaard, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Koen de Kort en Ramon Sinkeldam

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties