Andy Schleck duidt zijn favoriet voor de Tour aan: "Trouwens, een renner die een ploegmaat in het geel aanvalt, is 'not done'"

Redactie
| 9 reacties
Andy Schleck duidt zijn favoriet voor de Tour aan: "Trouwens, een renner die een ploegmaat in het geel aanvalt, is 'not done'"
Foto: © photonews

Zelf moest hij door de dopingzaak van Alberto Contador tot in 2012 wachten om zijn Tour-zege van 2010 bevestigd te zien. Het gaat over de inmiddels gestopte Andy Schleck, die in Geraint Thomas de grote favoriet ziet om de Tour een eerste keer te winnen.

De jongste Schleck zet zijn geld dus in op Thomas. Niet op Froome of Dumoulin. "Om meedere redenen. Ik heb hem de voorbije twee weken van dichtbij gevolgd", vertelt Schleck in HLN. "Hij imponeerde al in de eerste acht dagen, waarin hij nooit uit de kop van het peloton verdween. Hij koerst als een winnaar."

"Een van de voorbije dagen maakte ik een praatje met Thomas. Ongelooflijk hoe relaxed hij dit allemaal beleeft. Geen spatje stress te bespeuren. En vergeet niet dat hij ondertussen 1:39 bonus heeft op Froome, die de Giro in de benen heeft én ongetwijfeld mentaal heeft afgezien door die Salbutamolzaak. Dat kan niet anders."

Froome-Wiggo

Het lijkt wel een beetje op de situatie in 2012. Toen was er een hele heisa omdat Chris Froome zich moest inhouden voor ploegmaat en latere winnaar Bradley Wiggins. "Niet te vergelijken. Wiggins was toen de echte chouchou van de Britten, terwijl Froome een Keniaanse Brit is. Brailsford zag liever een echte Brit winnen. Nu speelt dat een minder belangrijke rol."

"Trouwens, een renner die een ploegmaat in het geel aanvalt, is 'not done', dat doe je niet. En dat is ook niet de stijl van Team Sky. Niet onbelangrijk: als Thomas de Tour wint, is dat een prima zaak voor zowel het imago van Team Sky, de Tour als het wielrennen tout court

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties