Duitse toppers willen Katusha-Alpecin verlaten, wenkt een terugkeer naar Quick-Step Floors voor ex-wereldkampioen?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties

'Marcel Kittel en Tony Martin willen vertrekken bij Katusha-Alpecin'

Duitse toppers willen Katusha-Alpecin verlaten, wenkt een terugkeer naar Quick-Step Floors voor ex-wereldkampioen?

De publieke uithaal van ploegleider Dmitry Konyshev heeft de relatie tussen Marcel Kittel en Katusha-Alpecin grondig verstoord. De sprintbom zou zijn nog lopende contract niet willen uitdoen. Zijn ploegmaat en landgenoot Tony Martin zal wellicht ook niet bijtekenen.

Konyshev uitte in de media heel wat kritiek aan het adres van Kittel, die ondertussen al de Tour moest verlaten. Kittel is volgens de ploegleider een egoïst en zat tijdens teambesprekeningen meer op zijn gsm bezig dan dat hij luisterende. Volgens L'Equipe pikt Kittel die kritiek niet en stuurt hij nu aan op een vertrek. 

Alpecin

Al vormt dat wel een probleem, aangezien Kittel na dit seizoen nog een jaar onder contract ligt bij de ploeg. Anderzijds was het de Duitse co-sponsor Alpecin dat Kittel graag in de ploeg wilde hebben.

Ook hardrijder Tony Martin zal zijn aflopende contract wellicht niet verlengen en kijkt uit naar een andere werkgever. Volgens datzelfde L'Equipe kan Martin rekenen op de interesse van Dimension Data en Quick-Step Floors. Bij de ploeg van Patrick Lefevere was 'der Panzerwagen' vijf seizoenen aan de slag en boekte hij heel wat successen, zoals veelvoudig wereldkampioen tijdrijden worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/01/2020 Nommay (FRA)
21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK

Nieuwste reacties