Mathieu van der Poel verduidelijkt nogmaals: "Ik hoef niet te kiezen en ik wil het ook niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Mathieu van der Poel verduidelijkt nogmaals: "Ik hoef niet te kiezen en ik wil het ook niet"
Foto: © photonews

Zijn Nederlandse titel in het mountainbiken was slechts een formaliteit, drie Nederlandse truien in het veld, op de weg én op de mountainbike zijn historisch. Mathieu van der Poel blijft een fenomeen. En het maakt er zijn ambitie niet minder op.

Het doel van Mathieu van der Poel is nog steeds de Spelen van Tokio 2020. "Het is mijn beste en eerlijkste kans op een olympische plak. Op de weg kun je de beste zijn, maar toch niet winnen", citeert BN De Stem van der Poel. 

"De mengeling van de drie maakt het voor mij zo leuk"

Daarna kwamen de typische vragen die de Europese kampioen cross al een tijdje moet beantwoorden: dat van der Poel nog steeds weg, veld en MTB combineert. "Ik hoef niet te kiezen", was van der Poel duidelijk. "Ik wil het ook niet. De mengeling van de drie maakt het voor mij zo leuk. De prikkel is om het dusdanig aan te pakken dat ik diversiteit kan behouden."

Voorlopig is er van een carrière op de baan nog geen sprake. "Nee, dank u. Dat is niks voor mij", aldus de Nederlandse allrounder. "Deze drie disciplines zijn voor mij genoeg om te combineren. Ik ga zelf niet eens op de fiets boodschappen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties