OFFICIEEL: Broertjes Simon en Adam Yates hebben beslissing over toekomst genomen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Broertjes Simon en Adam Yates hebben beslissing over toekomst genomen
Foto: © photonews

De broers Adam en Simon Yates waren de laatste weken erg gegeerd op de transfermarkt, maar de Britten blijven trouw aan Mitchelton-Scott. Beide renners verlengden hun contract tot 2020.

Simon Yates leek twee weken lang op weg naar winst in de Giro, maar zakte in de slotweek helemaal door het ijs. Adam Yates is momenteel in de Tour aan de slag. Onder meer Trek-Segafredo trok aan de mouw van de broers, maar het werd dus toch een verlengd verblijf bij de Australische WorldTour-ploeg. 

Grote Ronde winnen

"Ik ben erg blij dat ik nog twee seizoenen bij Mitchelton-Scott blijf", vertelt Simon Yates. "Dit is geen beslissing over geld, maar wel over wedstrijden winnen. De ploeg gelooft al sinds jonge leeftijd in ons en we hebben samen al veel verwezenlijkt. Maar de honger naar meer is groot. Ik ben ervan overtuigd dat we op het podium van een Grote Ronde kunnen eindigen of zelfs kunnen winnen."

Ook broer Adam Yates blijft dus twee seizoenen langer. Hij werd twee jaar geleden al vierde in de Tour. Dit jaar focust hij op ritzeges na uitdroging in de eerste week van de Tour. "Dit is de beste optie, voor Simon en ik", aldus Adam. "Het team heeft ons altijd gesteund, dus ik ben blij dat we blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties