Patrick Lefevere: "Team Sky is een fabriek, wij zijn een familie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Patrick Lefevere: "Team Sky is een fabriek, wij zijn een familie"
Foto: © photonews

Team Sky verkeert voorlopig in een luxesituatie. Met Geraint Thomas heeft het de gele trui in bezit, bovendien staat ook Chris Froome knap tweede. Maar volgens de gasten van Karl Vannieuwkerke in Vive le Vélo vertelt Froome niet de waarheid als hij zegt dat de gele trui bij Sky moet blijven.

Triatlete Sofie Goos bond de kat aan de bel. Zij gelooft niet dat Froome zijn ploegmaat Thomas het geel gunt in Parijs. "Als sporter geloof ik dat niet", vertelt Goos. "Ik denk dat hij dat van de ploeg moet zeggen. Maar als atleet geloof ik niet dat hij achter die uitspraak staat dat het binnen de ploeg moet blijven."

Ook Lefevere gelooft in het eigen succes van Froome. "Het gaat pretentieus lijken wat ik zeg, maar ik ben daarvoor bekend", lacht Lefevere. "Team Sky is een fabriek, wij zijn een familie. Dat is heel duidelijk", klinkt het.

Hinault

"Froome wil naast Hinault komen met vijf Tour-zeges. Daarom heeft Hinault ook zo'n antipubliciteit gemaakt rond Froome. Hij wil niet dat Froome vijf keer de Tour wint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties