Serge Pauwels was nog niet klaar met deze Tour: "Toch een paar minuten als een klein kind gehuild"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Serge Pauwels was nog niet klaar met deze Tour: "Toch een paar minuten als een klein kind gehuild"
Foto: © photonews

Serge Pauwels was ongetwijfeld één van de Belgische smaakmakers in deze Tour, maar er kwam abrupt een einde dankzij een valpartij. "Ik had het gevoel dat ik nog niet helemaal klaar was met deze Tour", aldus Pauwels.

Bij die valpartij brak de renner van Dimension Data het puntje van zijn elleboog. "Normaal gezien is het een zes tot acht weken herstellen van zo'n blessure", vertelde Pauwels bij Sporza. "Dan is het seizoen in principe al voorbij. Ik kan wel snel opnieuw op de rollen rijden, maar het ergste is dat mijn Tour voorbij is. Ik had het gevoel dat ik nog niet helemaal klaar was met deze Tour."

"Ik keek hard uit naar de derde week"

In de Alpen ging Pauwels zo goed als altijd in de aanval, ook in de Pyreneeën wilde hij zich laten zien. "De beste ritten moesten nog komen. Ik keek hard uit naar de derde week", zegt hij. "De strijd om de bolletjestrui was nog niet gestreden, maar dat is nu in één seconde helemaal weg."

Pauwels is normaal gezien 6 tot 8 weken out met die elleboogbreuk. "Of ik nu een ander traject zal volgen, moeten we nog bekijken. Ik kreeg nog een bericht van Kevin De Weert dat hij me nodig had op het WK. Dat zijn mooie woorden, maar ik vrees dat het niet eenvoudig zal worden. Toen ik op de bus aankwam, heb ik toch een paar minuten als een klein kind gehuild, zelfs voordat ik foto's liet nemen. Ik wist dat het niet goed was", besluit Pauwels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties