Transfer van Wout Van Aert heeft nog andere gevolgen: "Natuurlijk mag hij in de toekomst nog crossen, maar ..."

Redactie
| 4 reacties
Transfer van Wout Van Aert heeft nog andere gevolgen: "Natuurlijk mag hij in de toekomst nog crossen, maar ..."
Foto: © photonews

Heel wat gegadigde ploegen voor Wout Van Aert, maar uiteindelijk is het dus LottoNL-Jumbo geworden. Van Aert gaat er in principe vanaf 1 januari 2020 aan de slag. Maar natuurlijk zijn er vragen over die overstap.

Waarom wilden de Nederlanders Van Aert zo graag? "Omdat we geloven in zijn kwaliteiten", zegt ploegleider Nico Verhoeven in HLN. "En omdat Jumbo zich vanaf 2019 beetje bij beetje op de Belgische markt zal storten. Dan is het geen toeval dat we bij Wout Van Aert uitkomen. Hij is samen met Van der Poel wereldtop in het veldrijden en hij bewees het voorbije voorjaar dat hij in staat is klassiekers te winnen."

Als wegrenner ontwikkelen

Eén ding staat vast: we zullen Van Aert vanaf 2020 minder in het veld te zien krijgen. "Wout wil de stap naar de WorldTour zetten om zich als wegrenner te ontwikkelen", vervolgt de ploegleider. "Natuurlijk mag hij in de toekomst nog crossen, maar sowieso zal dat minder intensief zijn. En hoe beter hij wordt als wegrenner, hoe minder."

"Het één is een logisch gevolg van het ander. Van Aert zal niet zo bruusk stoppen zoals Lars Boom en Zdenek Stybar dat in het verleden deden, maar als hij een volwaardig wegprogramma wil afwerken, zal hij geen 25 crossen meer rijden. Het wordt zaak een gezonde mix te vinden", besluit Verhoeven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties