Vraagtekens bij Lotto Soudal-Belg: "Ik weet niet wat er scheelt, maar het is precies op"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Vraagtekens bij Lotto Soudal-Belg: "Ik weet niet wat er scheelt, maar het is precies op"
Foto: © photonews

Bij Lotto Soudal zijn ze nog met vier na het uitvallen van Jens Keukeleire, Tiesj Benoot, André Greipel en Marcel Sieberg. Een erg anonieme Tour voor de manschappen van Lotto Soudal, bovendien heeft Jelle Vanendert 'geen goed gevoel'.

De winnaar van de de rit naar Plateau de Beille in 2011 rijdt een erg anonieme Tour. "Ik weet niet wat er scheelt, maar het is precies op, ik heb de kracht niet meer om mee te zijn", vertelt hij bij Sporza. "De rustdag valt echt op het juiste moment." 

De Limburger werd 15e in de rit naar de Mûr de Bretagne. Dat was zijn beste prestatie. "Daags voor Mûr de Bretagne was ik goed en ook op die Mûr zelf, alleen had ik die versnelling niet in de benen, maar algemeen was het gevoel wel in orde. Ik had zelf ook gehoopt om de goede lijn door te trekken in de Alpen, maar dat is me helaas niet gelukt."

"De voorbije dagen was het echt van punt A naar punt B fietsen"

Zelf weet de Lotto Soudal-renner niet er aan de hand is. "Ik weet niet wat de oorzaak is. Het is niet slecht, maar ook niet goed en ik mis de kracht om mee te gaan in een ontsnapping. Ik hoop na de rustdag weer dat goede gevoel te hebben. De voorbije dagen was het echt van punt A naar punt B fietsen. En zo weinig mogelijk kracht te verliezen."

"Het was niet leuk fietsen de voorbije dagen. Het is niet dat ik niet vooruit geraak, maar ik ben gewoon een beetje minder dan de rest momenteel. Bij mijn vorige Tour had ik ook goede en slechte momenten. Ik moet even door die fase en probeer positief te blijven. Het is niet dat ik al ritten heb aangeduid in de Pyreneeën. Ik bekijk het dag per dag", besluit Vanendert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties