Wat Patrick Lefevere het meest stoorde in deze Tour... "Dan breekt mijn klomp"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Wat Patrick Lefevere het meest stoorde in deze Tour... "Dan breekt mijn klomp"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere was gisteren een opvallende gast in 'Vive le Vélo. De ploegmanager van Quick-Step Floors had het er onder meer over het verdwijnen van zijn topsprinter Fernando Gaviria.

Gaviria won twee ritten in de Tour, maar de Alpen waren er te veel aan. "Hij heeft eigenlijk nog nooit afgezien", vertelt Lefevere. "Hij heeft zoveel klasse: wereldkampioen op de piste, hij wint alles, zijn pijngrens ligt iets minder hoog. Maar er zijn ook verzachtende omstandigheden. Hij had van in het begin van de koers een bloedneus, voor niemand plezant."

Er zat Lefevere echter iets anders dwars. "Hij geeft dan op, maar wat mij het meeste stoort, is die tijdslimiet. Groenewegen, Gaviria en Greipel geven op, maar dan zit Démare zwaar in de problemen. En dan doen ze er twee procent bij. Dan breekt mijn klomp."

Videoref

"Er is geen enkele andere sport waarin ze het reglement tijdens de wedstrijd veranderen. Misschien moeten wij dan ook een videoscheidsrechter hebben", stelt Lefevere voor. "Of we dat niet kunnen aanvechten? De jury neemt beslissingen en wij kunnen die aanvechten, maar dan moet diezelfde jury daar weer over beslissen. Ken jij iemand die zijn eigen beslissing gaat aanvechten?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties