Winnaar van Amstel Gold Race bekent: "Gianni Moscon gaf me vorig jaar een slag in de E3"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Winnaar van Amstel Gold Race bekent: "Gianni Moscon gaf me vorig jaar een slag in de E3"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Moscon is zeker geen heilig boontje, dat heeft de beloftevolle Italiaan zondag opnieuw getoond met een slag richting Elie Gesbert. En het was niet de eerste keer dat hij zo'n stoot uithaalde. Dat vertelt Amstel-winnaar Michael Valgren.

Volgens de Deen van Astana heeft Moscon vorig jaar in de E3 Prijs Harelbeke een klap uitgedeeld aan Valgren. Dat vertelde hij bij het Deense TV2. "Ik deed de deur dicht en schoof niet in achter een ploegmaat van mij, waarna hij mij een slag met zijn arm gaf", aldus Valgren, dit jaar goed voor winst in de Amstel Gold Race en de Omloop Het Nieuwsblad.

Reputatie

"Het was bijna net zo erg als mijn grote broer Morten die me op jonge leeftijd enkele tikken gaf", vervolgt de Astana-renner. "Het was in het heetst van de strijd, maar ik denk wel dat deze reputatie hem duur kan te komen staan."

Moscon werd eerder al eens gestraft na racistische uitlatingen aan het adres van Kevin Réza. Daarvoor beschuldigde Sébastien Reichenbach de Italiaan al eens dat hij hem opzettelijk ten val had gebracht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties