Belgische Tourveteraan is duidelijk: "Dumoulin reed dom in de Alpen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Belgische Tourveteraan is duidelijk: "Dumoulin reed dom in de Alpen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin staat momenteel derde in de Ronde Van Frankrijk, op één minuut vijftig van leider Geraint Thomas. Bakelants is onder de indruk van zijn conditie.

"Ik had nooit verwacht dat Thomas na zijn zege in de Dauphiné nog zo goed zou zijn. Na Dumoulin was hij de beste man in de Alpen. Alleen heeft Dumoulin 2 keer dom gereden", aldus Jan Bakelants in Het Nieuwsblad.

"Ik vraag me af of Dumoulin niet zo reed uit rancune tegen Froome. In die eerste rit die Thomas wint, reed Dumoulin heel dom door met Thomas in zijn wiel naar de finish te gaan. Bij Froome zie je dat hij na de Giro misschien iets minder flitsend is, maar Dumoulin is werkelijk indrukwekkend."

Bakelants hoopt dat Dumoulin wint

"Ik hoop dat hij wint, maar ik vrees dat het Thomas wordt. Ik hoop vooral dat het niet op die 20 seconden straftijd aankomt. Hij was in die rit al zwaar gestraft met het tijdverlies door pech en een overijverige commissaris die niets van koers kent, geeft hem er nog eens 20 seconden bovenop."

"In plaats van in een vlammende colère te schieten, is Dumoulin dan de ideale schoonzoon en zegt hij: het was terecht. Dat siert hem wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties